Building a Successful Dutch-Romanian Tech Cooperation este un eveniment al Camerei de Comerț Olandezo-Române (NRCC) organizat pe 3 martie 2017 în Sala Senatului Universității Politehnica din București.

Dl. Sebastiaan van Hese, Președinte al NRCC și Director al Fokker Engineering Romania, împreună cu dl. Mihnea Costoiu, Rectorul UPB au prezidat evenimentul.

Companiile Philips, ORTEC și Fokker Engineering România au prezentat 3 studii de caz privind cooperarea cu Universitatea Politehnica din București, Facultatea de Inginerie Medicală, Facultatea de Automatică și Calculatoare și respectiv Facultatea de Inginerie Aerospațială.

În imaginea document sunt Mihnea Costoiu, Rectorul Universității Politehnica din București și Sebastiaan Van Hese, director Fokker Engineering Romania și președinte al Camerei de Comerț Olandezo-Române, semnând Protocolul de Colaborare Fokker Engineering România cu UPB-FIA în prezența Excelenței Sale, Stella Ronner-Grubačić, ambasadoarea Olandei în România și în Republica Moldova și a lui Ion Sturza, Institutul Aspen România și președinte al Fribourg Capital.

Agenda NRCC 3 March 2017

Declarația de presă a NRCC

Protocolul dintre Fokker Engineering România și UPB – Facultatea de Inginerie Aerospațială prevede printre altele programul Fokker Academy.

Rienk Timmerman, director al Fokker Aerostructures (Olanda), o companie GKN Aerospace și Conf. dr. ing. Octavian Thor Pleter, Decanul Facultății de Inginerie Aerospațială, semnând acordul prin care se pun bazele Fokker Academy, unde studenții sunt instruiți de experți Fokker în ingineria practică a structurilor aeronautice. Cursurile se desfășoară în decursul Semestrului II al anului universitar 2016-2017.

 

0 Comentarii

Sesiunea de Comunicări Științifice Studențești 2024

Vă invităm să participați la „Sesiunea de Comunicări Științifice Studențești” care va avea loc pe 10 mai. Pentru a participa, este necesar să vă înscrieți până pe 18 aprilie, ora 14:00, prin trimiterea unui e-mail la adresa valentin.pana@upb.ro. Dacă aveți un profesor...

AeroConnectMeetings

                      În data de 2 martie 2024 a avut loc AeroConnectMeetings, un eveniment dedicat ingineriei Aerospațiale prin care studenții de la Facultatea de Ingnerie Aerospațială au avut posibilitatea de a...

Echivalarea modulelor PART66

În urma demersului făcut către Autoritatea Aeronautică Civilă Română, şi a recunoaşterii conţinutului curicular la unele discipline predate la Facultatea de Inginerie Aerospaţială, UNSTPB, în raport cu cerinţele prevăzute la modulele din Anexa III, PART 66, a...

Premiul SESAR Young Scientist Award – Movilă George-Daniel

„În iulie 2023 am absolvit Facultatea de Inginerie Aerospațială la specializarea Echipamente și Instalații de Aviație, UPB. În același an, în noiembrie, am fost nominalizat la Single European Sky ATM Research (SESAR) Young Scientist Award (YSA), la care am concurat cu...