„În iulie 2023 am absolvit Facultatea de Inginerie Aerospațială la specializarea Echipamente și Instalații de Aviație, UPB. În același an, în noiembrie, am fost nominalizat la Single European Sky ATM Research (SESAR) Young Scientist Award (YSA), la care am concurat cu lucrarea de licență (realizată la UPB). SESAR este programul European de modernizarea a sistemului de management al traficului aerian, și este pentru prima dată cand un român este nominalizat la SESAR YSA. În urma galei de premieră YSA din cadrul conferinței SESAR Innovation Days, am obținut premiul 2, iar lucrarea mea (de licență) a concurat cu lucrări europene de top de master:
SESAR Joint Undertaking | SESAR Young Scientist Award recognises rising stars in European air traffic management research – Taking second prize in the category was George-Daniel Movilă, University POLITEHNICA of Bucharest, whose thesis focused on a mechanism to score the performance of automated ATC systems. The jury commended the scientific soundness of the approach taken in the research.
Menționez că lucrarea de licență a fost realizată prin cooperare internațională, cu mentori dintr-un schimb Erasmus+ și un internship în Olanda. Mentorii au fost de la următoarele instituții:
– UPB FIA,
– EUROCONTROL Maastricht Upper Area Control Centre,
– Universitat Politècnica de Catalunya · Barcelona Tech – UPC – School of Telecommunications and Aerospace Engineering.
Mulțumesc FIA și UPB!”