Misiunea și Viziunea

ian. 3, 2017

Misiune: Cercetare avansată și educație în ingineria aerospațială

Viziune: Strategie de diferențiere și de excelență bazată pe exigență, adecvată domeniului tehnologic de vârf

Valori:

  • Profesionalism și performanță
  • Responsabilitate profesională, exigență, în acord cu standardele industriei aerospațiale
  • Integritate, corectitudine, norme etice solide
  • Creativitate științifică și tehnică, investiția de inteligență în tot ceea ce facem
  • Solidaritate și spirit de echipă, apartenența absolvenților la o rețea profesională internațională
  • Spiritualitate națională și afirmarea ei în Europa și în lume

 

Misiunea Facultății de Inginerie Aerospațială (FIA) este definită în Carta Universității Naționale de Știință și Tehnologie Politehnica București și anume de cercetare avansată și educație, ca o intersecție a educaţiei, prin formarea profesională, a cercetării ştiinţifice, prin producerea cunoaşterii şi a inovării, ca principale obiective ale societăţii şi ale economiei bazate pe cunoaştere.

FIA pregătește intelectuali și anume ingineri și cercetători științifici în domeniul inginerie aerospațială, la nivelul celor trei cicluri ale învățământului superior: licență, masterat și doctorat. De asemenea, facultatea este o componentă importantă a sistemului național de cercetare științifică în domeniul aerospațial.

FIA a câștigat un prestigiu excepțional, fiind recunoscută pe plan internațional pentru competitivii săi aboslvenți. FIA este în prezent pe o linie ascendentă, aproape de statutul de nișă de excelență profesională.

Domeniul aeronautic și spațial este unul la frontiera cunoașterii, multidisciplinar, de mare complexitate și de avangardă tehnologică. Școala din acest domeniu formează o elită profesională. Strategia adecvată este prin urmare una de diferențiere și una de excelență, de performanță bazată pe exigență.

Motorul motivațional al facultății funcționează bine în România de peste un secol: pasiunea pentru aviație și astronautică.

Anunturi

AeroConnectMeetings

                      În data de 2 martie 2024 a avut loc AeroConnectMeetings, un eveniment dedicat ingineriei Aerospațiale prin care studenții de la Facultatea de Ingnerie Aerospațială au avut posibilitatea de a...

citește mai mult

Echivalarea modulelor PART66

În urma demersului făcut către Autoritatea Aeronautică Civilă Română, şi a recunoaşterii conţinutului curicular la unele discipline predate la Facultatea de Inginerie Aerospaţială, UNSTPB, în raport cu cerinţele prevăzute la modulele din Anexa III, PART 66, a...

citește mai mult