Air Navigation Convention, 15-16 martie 2018

Aflat la a 9-a ediție, Air Navigation Convention este un eveniment important organizat de studenții secției de Navigație Aeriană din cadrul Facultății de Inginerie Aerospațială. Totul pornește de la dorința de a conecta studenții cu aspecte de actualitate din domeniul aviației, astfel încât  în fiecare an, convenția aduce împreună profesioniști atât din țară cât și de peste graniță, profesori și nu în ultimul rând, studenți.

Scopul

Prin organizarea acestei conferințe internaționale se urmărește conectarea   studenților cu munca, ideile și experiența profesională a unor  oaspeți de excepție pentru a motiva și facilita dezvoltarea profesională a  tinerelor minți.Fiecare din cele opt ediții a urmat o tema bine stabilită, pe baza căreia invitații își puteau împărtășii experiența profesională. Astfel, tema de anul acesta va fi “Sharing the Sky – Beyond Performance and Success”.

De ce această alegere?

Domeniul aviației este foarte vast, iar studenții au nevoie de modele și de îndrumare pentru a-și alege drumul in carieră. Așadar, tema îndeamnă invitații să-și conceapă prezentările astfel încât, pe lângă tehnică, să ofere studenților și puțin din povestea drumului lor către succes.

 

Cum este atins scopul?

Ca în fiecare an, vor participa reprezentanți ai unor instituții de seamă, din care putem enumera: EUROCONTROL, Maastricht Upper Area Control, ICAO, DFS, AustroControl, Snowflake Software, Avitech, NAV Portugal, NATS, ITV Consult, Enaire Spain, Frequentis, ROMATSA, Blue Air, Regional Air Services, JLG Consulting, IATA, Dedalus, Think Research, Mclick Aero Berlin, AACR.

Acestea nu numai că mentin standardul de calitate al evenimentului, însă ofera oportunități deosebite pentru viitorii ingineri: de la informații cu privire la ultimele cercetari și descoperiri în domeniu, până la programe de practică/internship.

Ce este nou anul acesta?

 

S-a încercat o regândire a evenimentului, astfel încât, din dorința de a fi orientat  mai mult  către nevoile studenților, vor fi organizate paneluri pe durata celor 2 zile in care se vor discuta subiecte referitoare la tema abordată în această ediție, “Sharing the sky, beyond performance and success”.

În prima parte, invitații incluși în agendă vor aborda subiectul, Digital Revolution in Aviation, aducând fiecare mențiuni despre activitatea  profesională în acest domeniu, cu referiri la proiectele aflate în desfășurare.

Supriza acestui an este însă “Nuclear Family”, o piesă de teatru interactivă, ce pune spectatorii în poziția de a lua decizii în conditii de stres și în timp real, pentru a atrage atenția la importanța și influența  factorilor umani, a culturii juste și a managementului în crearea accidentelor.

Mai mult de atât, vor exista paneluri referitoare la oportunitățile  studenților de licență și master, atât din România cât și din alte țări.

<Agenda Ediției 2018>

 

0 Comentarii

AeroConnectMeetings

                      În data de 2 martie 2024 a avut loc AeroConnectMeetings, un eveniment dedicat ingineriei Aerospațiale prin care studenții de la Facultatea de Ingnerie Aerospațială au avut posibilitatea de a...

Echivalarea modulelor PART66

În urma demersului făcut către Autoritatea Aeronautică Civilă Română, şi a recunoaşterii conţinutului curicular la unele discipline predate la Facultatea de Inginerie Aerospaţială, UNSTPB, în raport cu cerinţele prevăzute la modulele din Anexa III, PART 66, a...

Premiul SESAR Young Scientist Award – Movilă George-Daniel

„În iulie 2023 am absolvit Facultatea de Inginerie Aerospațială la specializarea Echipamente și Instalații de Aviație, UPB. În același an, în noiembrie, am fost nominalizat la Single European Sky ATM Research (SESAR) Young Scientist Award (YSA), la care am concurat cu...