Pe 6 iunie 2019 la Muzeul Aerului și al Spațiului de la Paris Le Bourget, studenții Facultății de Inginerie Aerospațială din echipa ASAIA au câștigat prestigiosul Premiu Dassault Aviation, acordat de Clubul Astronautic European, cu susținerea Airbus, European Space Agency, Dassault Aviation, GIFAS, Airbus Safran Launchers și Thales. Echipa facultății noastre a fost compusă din Ionuț Bunescu, Adrian Dina, Sarif Omar, Andra Manțighian și Alexandra Stăvărăscu. Echipa a fost coordonată de Prof. dr. ing. Sterian Dănăilă, Directorul Departamentului de Științe Aerospațiale ”Elie Carafoli”.

Echipa a fost condusă de bursierul de performanță Ionuț Bunescu, anul I Master PAPM. Adrian Dina și Sarif Omar sunt colegi de grupă. Andra Manțighian este bursier Merit 1 în anul IV, la Construcții Aerospațiale. Alexandra Stăvărăscu este masterand în anul II SAS, de asemenea bursieră de merit.

La concurs au participat echipe de la universități de prestigiu, cum ar fi ISAE Supaero, University of London, Universidad Rey Juan Carlos Madrid, University of Warsaw, University of Liverpool, University of Patras și altele. Din România a mai participat Univ. Dunărea de Jos din Galați.

Rectorul universității, dl. Mihnea Costoiu a transmis felicitări facultății pentru acest premiu și spus că ”astfel de premii – obținute în competiție cu mari universități europene – ne arată că tradiția școlii românești de inginerie aerospațială este incontestabilă”.

Decanul facultății a făcut următoarea declarație:

”Studenții Facultății de Inginerie Aerospațială din Universitatea Politehnica din București, Ionuț Bunescu, Adrian Dina, Sarif Omar, Andra Manțighian și Alexandra Stăvărăscu au câștigat Premiul Dassault Aviation, decernat pe 6 iunie 2019 la Muzeul Aerului și al Spațiului de la Paris Le Bourget. Un merit însemnat revine îndrumătorului studenților, Profesorul Sterian Dănăilă.

În competiția Student Aerospace Challenge s-au aflat studenți de inginerie aerospațială din mari centre universitare europene, din Spania, Franța, Marea Britanie, Polonia, Rusia și Grecia. Acest premiu răsplătește pasiunea și creativitatea studenților noștri, dar și performanța și tradiția școlii românești de inginerie aerospațială.

În 2017, la prima participare, studenții noștri au luat de asemenea Premiul Airbus Safran Launchers.”

0 Comentarii

AeroConnectMeetings

                      În data de 2 martie 2024 a avut loc AeroConnectMeetings, un eveniment dedicat ingineriei Aerospațiale prin care studenții de la Facultatea de Ingnerie Aerospațială au avut posibilitatea de a...

Echivalarea modulelor PART66

În urma demersului făcut către Autoritatea Aeronautică Civilă Română, şi a recunoaşterii conţinutului curicular la unele discipline predate la Facultatea de Inginerie Aerospaţială, UNSTPB, în raport cu cerinţele prevăzute la modulele din Anexa III, PART 66, a...

Premiul SESAR Young Scientist Award – Movilă George-Daniel

„În iulie 2023 am absolvit Facultatea de Inginerie Aerospațială la specializarea Echipamente și Instalații de Aviație, UPB. În același an, în noiembrie, am fost nominalizat la Single European Sky ATM Research (SESAR) Young Scientist Award (YSA), la care am concurat cu...